כתבות
ליגת על - גברים
המיוחד
המיוחד
השבוע אני רוצה להפנות זרקור על מאמן מכבי תל אביב דיויד בלאט. ביום שני הגעתי לצפות במשחק הליגה של מכבי מול עירוני אשקלון, בסיום המשחק חרגתי ממנהגי ונכנסתי לשמוע את מסיבת העיתונאים. בדרך כלל מסיבות עיתונאים לא מעניינות אותי , אותם שאלות, אותם תשבות ואותם קלישאות. הגיעו למסיבת העיתונאים אריק אלפסי מאמן אשקלון, רביב לימונד שחקנה של אשקלון, קית לנגפורד שחקנה של מכבי תל אביב ומצטיין המשחק ודיויד בלאט מאמן מכבי תל-אביב. ברשותכם אני אדלג על השלושה הראשונים ואעבור למאמן הראשי של מכבי תל אביב. דיויד, עוד לפני שאלות העיתונים, פתח במונולוג והודה לשחקנים שלו וציין אותם לטובה ואת המוכנות שלהם למשחק למרות ההכנה המצומצמת שעברו. ואני רוצה להחזיר את המחמאות לדיויד עצמו שבזכות הגישה שלו השחקנים נראים כפי שהם נראים. במהלך המשחק עקבתי אחרי דיויד ושפת הגוף שלו, הרצינות שלו שידרה לשחקנים מה הציפיות שלו מהם. והם בחזרה גמלו לו במשחק טוב. במיוחד אני אוהב את הביטחון שדיויד מעניק לשחקנים שלו אם זה במילה טובה ואם במחיאת כף לאחר מהלך מוצלח. כאשר נשאל במסיבת העיתונאים על השיפור מתחילת העונה ואיך השלשות עכשיו נכנסות, הוא ענה שהוא ידע שזה יבוא והוא סומך על השחקנים שהוא בחר. זה מראה על מאמן שבטוח בדרכו וכך גם השחקנים יכולים לשאוב ממנו את הביטחון הזה ולהפיק מעצמם יכולת טובה. לסיום יצא לי להכיר לפני קרוב ל-20 שנה את דיויד השחקן וגם אם הוא לא היה השחקן הכי גדול את האישיות שלו מאד אהבתי ואין ספק שזה גם ממשיך היום גם במערכת הלחוצה שנקראת מכבי תל אביב.
המשחק במסגרת המחזור השלושה עשר בליגת "לוטו" הפגיש את מכבי "אלקטרה" תל-אביב עם עירוני "אלדן" אשקלון. עוד לפני תחילת נערכו מספר טקסים: הטקס הראשון שיתוף פעולה עם עמותת עמיח"י - עמותת משפחות לילדים מיוחדים בישראל , במסגרת שיתוף הפעולה הוזמן ילד, שפעיל בעמותה ,אל הפרקט והוענק לו כדור עם חתימות השחקנים על ידי שחקן הקבוצה ג'ון שאייר. טקס נוסף נערך לשני שחקנים אחד מכל קבוצה, מאשקלון היה זה מרקו קילינגסוורת' שהגיע ל-1000 נקודות בליגת "לוטו" התשורה הוענקה לו על-ידי שמעון אמסלם המנהל המקצועי של אשקלון. ממכבי ת"א היה זה ליאור אליהו שהגיע ל-2000 נקודות בליגת "לוטו" את התשורה העניק לו מנהל הקבוצה גור שלף.

תמונה: חי את המשחק
את המשחק פתחה אשקלון בצורה טובה מה של יעיד על ההמשך של המשחק, מרקו קילינגסוורת' הוכיח עליונות על סופו והעלה את אשקלון ליתרון 6-2. אגב אם הזכרתי את סופוקליס שחורציאנדיס נזכיר שהוא בדרך כלל לא מתלבש בליגה אבל הפעם דיויד החליט להריץ אותו לקראת המפגשים ביורוליג. הזרים שלא התלבשו במכבי במשחק הזה היו: תיאו פפאלוקס, דיווין סמית ושון ג'ימס. ובכן נחזור למשחק, ליאור אליהו שכמו מרקו היה שותף לטקס בפתיחה החזיר את מכבי ליתרון 6-9. קית' לנגפורד שהיה המצטיין במשחק קלע שלשה ראשונה והזיז את הנצרה מבודדת לצרור . התוצאה 8-12 לטובת מכבי תל אביב , מכאן מכבי לא הסתכלה לאחור במיוחד לא קית' שסימני הפציעה לא נכרו בו. לאחר חטיפה ודאנק אחורי הוא סימן שהוא מוכן לטופ 16. התוצאה 14-27 לטובת מכבי תל-אביב. עד סוף הרבע אשקלון צימקו מעט ואפילו ראינו מהלך אישי יפה של יוני ניר. תוצאת הרבע הראשון 20-30 לטובת מכבי תל-אביב. את הרבע אגב מכבי סיימה עם 50% מטווח 3 הנקודות וביום כזה לקבוצה שמנגד אין הרבה מה לעשות. את הרבע השני מכבי תל-אביב פתחה בסערה ובעצם סגרה את סיפור המשחק. מנגד אשקלון לא מצאה את הרגליים והידיים וסיימה את הרבע הזה רק עם 9 נקודות במאזנה. במכבי המשיכו להצטיין קית' לנגפורד וליאור אליהו ואליהם הצטרפו ריצארד הנדריקס וג'ון שאייר, האחרון סיים את הרבע הראשון בזריקה בסיבוב ליד תא העיתונאים.בתחילת הרבע השני הוא החטיא שלשה אבל קיבל ביטחון מהמאמן שלו דיויד בלאט וצלף שלשה נוספת וקבע 22-39 לטובת מכבי תל אביב. עד סיום המחצית המשיך קית' לנגפורד לעשות ככל העולה על רוחו ולאשקלון יצאה הרוח מהמפרשים כאשר היא רושמת עשרה איבודי כדור. תוצאת המחצית 29-53 לטובת מכבי תל-אביב. הרבו לקלוע במכבי: קית' לנגפורד 13 נקודות (6 ריבאונד) וליאור אליהו 12 נקודות. הרבו לקלוע באשקלון: ניב ברקוביץ 8 נקודות ומרקו קילינגסוורת' 7 נקודות.
הרבע השלישי היה צמוד אבל גם אותו מכבי תל אביב ניצחה. ההבדל היה ברמת העבודה הקשה שמכבי השקיעה בהגנה מה שנקרא התירה קצת את הרסן עבור אשקלון וגם עבור עצמה. בהתקפה לעומת זאת לא ההייתה שום רפיון וגם דיויד בלו הצטרף לחגיגה עם מופע שלשות משלו. מי שסיים את המחסנית ברבע הזה וברבע הבא כבר שבת ממלאכת קליעת הסלים היה קית' לנגפורד שסיים את הרבע עם 21 נקודות ו-60% מטווח 3 הנקודות. 2 דקות לסיום הרבע הוא קבר את השלשה האחרונה שלו וקבע 46-78 לטובת מכבי תל אביב. תוצאות הרבע השלישי נחתמה על 50-78 לטובת מכבי. הרבע האחרון היה כולו שואו טיים בהנהגתו של יוגב אוחיון שפינק את החברים שלו וגם סיים מהלכים יפים בעצמו. לסיכום דיויד בלאט יודע שבהמשך העונה מחכים לו משחקים יותר קשים מאלה בטוח נגד יריבות כמו ברצלונה, קאנטו וקובנה את האחרונה מכבי תפגוש ביום חמישי בליטא. תוצאת המשחק 75-108 לטובת מכבי תל אביב. הרבו לקלוע במכבי: קית' לנגפורד 21 נקודות (7 ריבאונד) , דיויד בלו 20 נקודות וליאור אליהו 18 נקודות. הרבו לקלוע באשקלון: דיווין מיצ'ל 12 נקודות , מרקו קילינגסוורת' , רביב לימונד ועמית שמחון 11 נקודות כ"א. המשחק נערך בהיכל "נוקיה" בתל אביב לעיני 5000 צופים. שפטו במשחק: יאיר מיכאלי, צחי הבדלי וכפיר מועלם.
לסיום, כפי שכבר נכתב מכבי הולכת לפגוש את זלגריס קובנה וכל כלי התקשורת מדברים על השחקן הזר של הליטאים סוני ווימס אני לא ישחה נגד הזרם וגם אני ימליץ לכם על קליפ ההטבעה שלו מול חימקי מוסקבה.